Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Яйчен пастет с Великденски яйца

Яйчен пастет с Великденски яйца

Яйчен пастет с Великденски яйца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Може да използвате великденските яйца за направата на вкусен яйчен пастет - ето как"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 - 3 бр. сварени
  • извара - 250 г
  • пресен чесън - 1 бр. бяла част
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • маслини
  • чери домати
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето една идея за вкусен яйчен пастет с останалите великденски яйца.

В купа се смесват извара поръсена с малко смляна морска сол.

Добавят се обелени и рендосани на едро сварени яйца, нарязан ситно пресен чесън, зехтин и всичко се разбърква на гъста смес като пастет. Може да добавите и още подправки по избор, въпрос на вкус.

С лъжица се оформя пастета на топки в плитка чиния, декорираме с маслинки, парченца чери домати и магданоз. Чудесен за намазване на филийка за похапване по всяко време.

Опитайте, много е лесно! Бон апети! Яйчният пастет с Великденски яйца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Извинявам се ,забравих да добавя в продуктите 1 с л гъсто кисело мляко и тогава всичко се разбърква на пастет :)))
20.04.2020 17:30