Лесно и вкусно заешко на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
21/04/2020
"Вкусно заешко на фурна, което събира цялото семейство около трапезата "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 320
  • Преглеждания за месеца491
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • червени чушки - 1 бр.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • краве масло - 20 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен печен заек нарежете заешкото месо на порции и сложете да се вари в тенджера.

Когато се образува пяна, я отстранете. Сложете малко сол и варете, докато се къса лесно месото, като пробвате.

Измийте ориза, нарежете лука на ситно и когато месото е извадено от бульона, можете да сложите в тава малко олио и лука да се запържват.

Нарежете чушката на ситно и прибавете заедно с ориза, да се запържат.

Изваждате тавата и сипвате 4 чаши от бульона или 2 чаши бульон и 2 чаши вода.

Овкусявате с подправките и редите месото, като го намазвате с масло и червен пипер.

Печете заешкото с ориз във умерена фурна до готовност.

Добър апетит с това лесно и вкусно заешко на фурна.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар