Начин на приготвяне
За този вкусен печен заек нарежете заешкото месо на порции и сложете да се вари в тенджера.
Когато се образува пяна, я отстранете. Сложете малко сол и варете, докато се къса лесно месото, като пробвате.
Измийте ориза, нарежете лука на ситно и когато месото е извадено от бульона, можете да сложите в тава малко олио и лука да се запържват.
Нарежете чушката на ситно и прибавете заедно с ориза, да се запържат.
Изваждате тавата и сипвате 4 чаши от бульона или 2 чаши бульон и 2 чаши вода.
Овкусявате с подправките и редите месото, като го намазвате с масло и червен пипер.
Печете заешкото с ориз във умерена фурна до готовност.
Добър апетит с това лесно и вкусно заешко на фурна.