Дроб сарма с киселец

Дроб сарма с киселец
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
21/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"След като тази дроб сарма с киселец получи лек кафеникав загар, тя е напълно готова за консумация. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - за дроб сарма
  • киселец - 1 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - една връзка свеж
  • ориз - 200 г
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешкият комплект до пълна готовност.

Нарежете на ситно лука и киселеца.

Сложете зелениите в тава, полейте с олиото и задушете в тава в загрята фурна.

Добавете нарязаният джоджен и добре измития ориз. Разбъркайте и гответе до избистряне на ориза, като междувременно разбърквате.

Добавете червеният пипер и нарязаните на дребно агнешки дреболии.

Овкусете със сол и разбъркайте. Налейте 3 ч.ч. топла вода.

Запечете дроб сармата до извирането на течността и докато ястието получи кафеникав загар.

Добър апетит с тази дроб сарма с киселец!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: