Пържени питки с типово брашно

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
21/04/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно типово - 4 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч
  • сол - ½ ч.л
  • захар - 1 щипка
  • олио - 1 с.л
  • оцет - 1 с.л
  • мая суха - 1 пакетче /7 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме водичката. В нея слагаме захарта и 2 с.л брашното и маята. Объркваме с ръка. Оставяме да шупне за 10 мин, покрито с кърпа.

Пресяваме брашното със сито и го слагаме в голяма купа. По средата правим кладенче и слагаме в него олиото, оцета, солта и после шупналата мая.

Замесваме меко тесто за бухти. Месим продължително.

Прехвърляме го на набрашнен плот. Доомесваме и оформяме на топка. Нужното брашно е 4 ч.ч. и още малко за набрашняване на плота.

Покриваме го и оставяме да втаса.

Като втаса, го разточваме на дебел лист с помощта на дебела точилка. Като разточваме, набрашняваме, ако е нужно.

Режем с остър нож на ромбове или квадрати малките питки. Покриваме с кърпа, за да не съхнат питките.

Пържим мекичките по 3-4 бр. едновременно в горещо олио в тиган или тенджерка на котлона.

Опържени ги слагаме в купа.

Хапваме пържените питки с типово брашно топли.

Да ви е сладко!

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар