Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Бунюелос с тиквички, сирена и мента

Бунюелос с тиквички, сирена и мента

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Бунюелос с тиквички, сирена и мента
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
21/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пожелаваме ви добър апетит с Бунюелос с тиквички, сирена и мента"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. 350 г
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г (саламурено, синьо, топено, по вкус)
  • брашно - 80 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лук - 100 - 110 г
  • зехтин - 30 г
  • мента - 10 свежи листа
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде или накълцайте на ситно тиквичката, без да я белите. Посолете и оставете в голяма цедка, за да отдели водата. Притискайте от време на време с лъжица, за да се отцеди хубаво.

Нарежете на дребно лука и задушете за 5-6 минути в зехтина. Дръпнете от огъня и към него натрошете сирената в предпочитано от вас съотношение.

Разбийте леко яйцата с щипка сол (може и да пропуснете солта, ако сирената са много солени). Сипете брашното и бакпулвера и разбъркайте на кашичка.

Обединете всичко, като сипете яйчената кашичка към лука и сиренето, а накрая сложете и настърганата отцедена тиквичка и накълцаните ментови листа.

Разбъркайте много добре сместа за тези Бунюелос.

Загрейте олиото до една степен под максималната и пускайте в него по лъжица от сместа. Изпържете бунюелос от двете страни до златист загар.

Готовите изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Сервирайте Бунюелос с тиквички, сирена и мента топли с любим сос.

Аз поднасям тези солени бухтички с чесново Айоли и настъргани пресни домати с чесън и зехтин. Към всичко това добавям и топъл прясно изпечен хляб.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: