Козунаци с масло, локум и стафиди

Козунаци с масло, локум и стафиди

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
Козунаци с масло, локум и стафиди
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
22/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне70 мин.
Сготви40 мин.
Общо110 мин.
Порции4
"Пухкави домашни козунаци, за чиято рецепта всички ни питат - издаваме я сега"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете млякото, колко да ви трае пръстът.

Сипете една кафена чашка от млякото в купичка, разбъркайте със маята, захарта и малко брашно.

Оставете да се активира, след което можете да я добавяте към останалите продукти.

Отделете 1 жълтък за намазване а останалите яйца разбийте със захарта и другите продукти без маслото.

Пресейте брашното и сипете млечната смес и маята. Замесете меко лепкаво тесто, като на части добавяйте от маслото и месете, докато се поеме цялото количество масло.

Готовото меко тесто намажете с олио и оставете да втаса.

Пригответе си формите, в които ще сложите козунаците, като ги покриете със хартия за печене.

Взимате по малко от тестото и разпъвате с ръце (3 части) на всяка сложете от стафидите и локума, притиснете с пръсти и усучете на фитили.

Можете да ги усучете 2 по 2 или от 3 фитила да оплетете плитка.

Готовите оформени козунаци покрийте с фолио и оставете да втасат.

Когато удвоят обема си, сложете ядки по желание, локум, намазвате с разбит жълтък и поръсвате със захар.

Печете козунаците с локум в загрята фурна на 160 градуса, като в началото печката може да е по силна (180 градуса) за 10 минути.

Имате перфектни козунаци с масло, локум и стафиди.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: