Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди по каварненски

Миди по каварненски

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Миди по каварненски2 / 2
22/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
8 мин.
Порции
4
"Най-вкусните миди по каварненски"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг
  • бяло вино - 200 мл
  • краве масло - 50 г
  • магданоз 1/2 връзка
  • девесил - 1/2връзка
  • копър - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се измиват и се слагат в тенджера на котлона. Заливат се с бялото вино и се добавят нарязаните на ситно подправки.

Девесилът не се реже, а се слага на клончета.

Маслото също се слага при мидите и се изчаква, докато заврат.

По време на готвенето маслото и подправките ще отпуснат ароматите си и ще придадат вкус на мидите.

Мидите на тиган се готвят много кратко време, така че когато течността заври, се изчаква 2-3 минути и са готови за сервиране.

Ако някоя мида не се е отворила при варенето, не я яжте!

Да ви е сладко с тези миди по каварненски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: