Солена морковена торта

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
275
2k
624
473
23/04/2020
"Впечатляваща солена морковена торта - и на вид, и на вкус "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля. В него се добавя маята и малко сол. Разтваря се.

Морковите се обелват и измиват. Настъргват се на едрото ренде. Чесънът се обелва и настъргва на ситното ренде.

В тиган се слага по-обилно олио, защото са доста морковите - да загрее. Запържват се морковите и чесънът до омекване. Оставят се да изстинат.

В голяма купа се пресява брашното. Добавят се яйцата. Слага се сол и черен пипер. Добавя се млякото с мая и се разбърква тестото. Добавят се морковите и отново се разбърква добре.

Подготвя се форма за торта със свалящ ринг. Намазнява се и се набрашнява.

Сместа за блата за солената торта се изсипва във формата и се разпределя равномерно.

Пече се за около 40-50 минути в предварително загрята на 180°C фурна. Когато е готов, се оставя да изстине, и се разрязва през средата на 2 блата.

Подготвя се кремът. В чашка се сипва желатинът с малко вода, за да набъбне.

В купа се слага крема сиренето. Натрошава се овчето сирене. Магданозът и пресният лук се почистват и измиват. Нарязват се на ситно. Добавят се в купата с малко сол.

Желатинът се пуска за секунди в микровълновата, за да стане течен. Добавя се в купата и се разбърква кремът до хомогенна смес.

С миксер се разбива готварската сметана. Разбитата сметана се прибавя в сместа със сиренето. Разбърква се внимателно, за да остане пухкава сместа.

С малко по-малко от половината смес се намазва единият блат. Кремът се разпределя равномерно. Слага се вторият морковен блат. Целият крем се разпределя равномерно върху цялата торта и отстрани.

След нанасянето за разпределянето използвах нож за хляб за ефекта на чертички, като го издърпвах към средата.

Солената торта се декорира по желание.

Солената морковена торта се оставя за час-два в хладилника да стегне.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар