Начин на приготвяне
Формички- 6 бр. половинки за яйца
За мигновеното приготвяне на фин царевичен грис във врящата вода сипваме кафявата кристална захар и след като се разтвори, добавяме гриса, като разбъркваме с телена бъркалка.
Преместваме от котлона и докато изстива, рендосваме отгоре черния шоколад на най-финото ренде, за да се разтопи от топлината.
Поръсваме натрошени какаови зърна, рожков и какао.
Хомогенната шоколадова смес разпределяме във формичките за яйца, като плътно ги запълваме с леко притискане.
Изравняваме повърхността и оставяме да се стегнат.
Леко издълбаваме с малка лъжичка - място за целите ядки/лешници.
Внимателно отлепяме от формичките и декорираме шоколадовите яйца с лешниците, които подреждаме като мини жълтъчета в шоколадовите царевични яйчица.
Поръсваме с орехи и лешници, които предварително смиламе на ситно в ръчна мелничка за ядки.
Поднасяме великденските сладки шоколадови яйца за следобедна закуска.
Мигновено бързи великденски сладки!
Забавни, лесни, диетични и вкусни!