Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Великденски яйца»Великденски сладки шоколадови яйца

Великденски сладки шоколадови яйца

Великденски сладки шоколадови яйца
Снимка: Илиана Първанова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Тази година успешно може да заемете мястото на Великденския заек с вашите очарователни шоколадови яйца"

Необходими Продукти

  • вода - 1 к.ч.
  • кафява захар - 5 с.л.
  • царевичен грис - ½ кафена чашка (фин)
  • черен шоколад - 3 парченца
  • рожков - 2 ч.л.
  • какао - 2 ч.л.
  • какаови зърна - 1 ч.л.
  • орехи - ситно смлени за поръсване
  • лешници - 6 бр. цели + смлени за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Формички- 6 бр. половинки за яйца

За мигновеното приготвяне на фин царевичен грис във врящата вода сипваме кафявата кристална захар и след като се разтвори, добавяме гриса, като разбъркваме с телена бъркалка.

Преместваме от котлона и докато изстива, рендосваме отгоре черния шоколад на най-финото ренде, за да се разтопи от топлината.

Поръсваме натрошени какаови зърна, рожков и какао.

Хомогенната шоколадова смес разпределяме във формичките за яйца, като плътно ги запълваме с леко притискане.

Изравняваме повърхността и оставяме да се стегнат.

Леко издълбаваме с малка лъжичка - място за целите ядки/лешници.

Внимателно отлепяме от формичките и декорираме шоколадовите яйца с лешниците, които подреждаме като мини жълтъчета в шоколадовите царевични яйчица.

Поръсваме с орехи и лешници, които предварително смиламе на ситно в ръчна мелничка за ядки.

Поднасяме великденските сладки шоколадови яйца за следобедна закуска.

Мигновено бързи великденски сладки!

Забавни, лесни, диетични и вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: