Начин на приготвяне
Сваряваме качамака в кипнала и подсладена с кафява захар вода.
Разбъркваме енергично – без да спираме, със сладкарска бъркалка, докато поеме водата.
Дръпваме съда от котлона и прибавяме кокосово масло и ситно настърган черен шоколад, за да се разтопят в топлия качамак.
Ароматизираме сместа с течна ванилия и оцветяваме с рожков, канела и какаови зърна на парченца.
Сгъстяваме с фино натрошени бисквити и от полученото тесто – оформяме малки топченца, които овалваме в ситно натрошени ядки по избор (в случая – орехи и лешници).
Лесни и много бързи за приготвяне веган сладки.
Полезни и вкусни сурови сладки топки с кокосово масло и ядки.
Коментари