Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Сурови сладки топки с кокосово масло и ядки

Сурови сладки топки с кокосово масло и ядки

Сурови сладки топки с кокосово масло и ядки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 7
23/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
15
"Сурови сладки, с които може да поглезите себе си, а ако не успеете да ги хапнете, и близките си"

Необходими Продукти

  • качамак - ¼ ч.ч. фин грис
  • кокосово масло - 1 к.л.
  • черен шоколад - 1 ред
  • канела - 1 щипка
  • рожков - 3 ч.л.
  • кафява захар - 6 с.л. равни
  • бисквити - 2 бр. за сгъстяване
  • ванилия - 2 капки течна
  • какаови зърна - 3 щипки (натрошени)
  • вода - 2/3 ч.ч.
  • ядки - ½ ч.ч. орехи и лешници за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме качамака в кипнала и подсладена с кафява захар вода.

Разбъркваме енергично – без да спираме, със сладкарска бъркалка, докато поеме водата.

Дръпваме съда от котлона и прибавяме кокосово масло и ситно настърган черен шоколад, за да се разтопят в топлия качамак.

Ароматизираме сместа с течна ванилия и оцветяваме с рожков, канела и какаови зърна на парченца.

Сгъстяваме с фино натрошени бисквити и от полученото тесто – оформяме малки топченца, които овалваме в ситно натрошени ядки по избор (в случая – орехи и лешници).

Лесни и много бързи за приготвяне веган сладки.

Полезни и вкусни сурови сладки топки с кокосово масло и ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Как така тези топки са сурови,след като "варим качамака"?
24.06.2022 00:11