Начин на приготвяне
Пилешкото месо го нарязвам на хапки и задушавам в олиото.
Когато е почти готово, добавям към него и ситно нарязаният лук.
Бъркам няколко пъти на бавен огън до омекване на лука до готовност.
След това сипвам и спанака за една минута, да намали обема си.
Веднага добавям ориза и бъркам, да се запържи и той.
Доливам 1.5 л (5- 6 ч.ч.) гореща вода и бъркам. Готвя на бавен огън яхнията, за да не загори ястието.
Варя пилешкото с ориз около 20- 25 минути до окончателното сваряване на ориза.
Подправям с джоджан и сол. Става много вкусна яхния пилешко със спанак и ориз!
Когато няма агнешко, и пилешкото става за това ястие!
Коментари
Добавям ориза и той да се запържи, като доливам малко вода и бъркам постоянно за да не загори.
Обезкостявам пилето, макар едно пиле да е малко множко и ги смесвам в по-голяма тенджера, като добавям и домати на кубчета, сол на вкус и цели зърна малко черен пипер.
Доливам прецедения бульон от пилето и оставам да къкри на по-слаб огън. Като видя, че ориза е готов добавям малко джоджан и две скилитки чесън за аромат. Изключвам котлона и чакам да изстине и да се наслаждавам на храната.
Правил съм го и в тава на на фурна, но стама малко по-сухичко. Въпрос на личен избор.
Да Ви е сладко!
Погледнах рецептата, защото не бях сигурна каква подправка ще подхожда на спанака, очарована съм от предложения джоджан. Добавих морковче и доматено пюре 150 мл.