Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Прясна паста Карбонара

Прясна паста Карбонара

Прясна паста Карбонара
Снимка: Вилизар Каменов
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Добър апетит с тази Карбонара, която си отива най-много с чаша любимо бяло вино"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • зехтин - З бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • вода - 200 мл
  • сметана - 200 мл
  • бекон - 250 г или по желание
  • масло - 200 г
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна паста Карбонара започнете първо с приготвянето на прясна паста от посочените продукти и 200 мл вода.

Разбърквате хубаво сместа, разточвате добре тестото, след което го оставяте 1 час във хладилника.

След като го изкарате от хладилника, намазвате го хубаво със зехтин и на малки топки го разточвате, правите го на равномерни ленти, за да влезе в машината за паста. Като направите ленти, ги намазвате с брашно малко, варят се минимално 3-4 мин.

За соса и бекон:

Беконът се запържва леко, да не прегори, преди бекона слагате в тигана 200 г масло, зехтин и сол, след като загрее, поставяте бекона да се запържи леко, след това поставяте пастата и сипвате 200 мл сметана, оставяте да къкри 2-3 мин и слагате 1 яйце отгоре, след което забърквате добре.

Не забравяйте да изцедите прясната паста добре, за да няма вода.

Приятен апетит с тази прясна паста Карбонара!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: