Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Супа от леща»Супа леща по гръцки (с гръцки подправки)

Супа леща по гръцки (с гръцки подправки)

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Супа леща по гръцки (с гръцки подправки)4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Леща по гръцки - интересен вкус, който трябва да се опита"

Необходими Продукти

  • леща - 400 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 2 бр. среден размер
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1/2 глава стар
  • червени чушки - 1 бр.
  • риган - 1 ч.л. пълна сух
  • розмарин - 1 ч.л. пълна
  • лимони - сок на 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата под течаща вода и я сложете в тенджера.

Налейте около 2 литра студена вода и сложете съда да заври. Щом водата кипне, изсипете водата и добавете нова и студена.

Отново сложете съда на котлона да заври.

През това време почистете лука, чушката и моркова. Нарежете ги на ситно и ги прибавете към врящата леща.

Обелете главата стар чесън. Пуснете в супата от леща цели и изчистени скилидки. Варете до пълното сваряване на всички продукти от гозбата.

Ред е да се добавят и гръцките подправки - сух риган и розмарин по една пълна чаена лъжичка. Подправете и със сол на вкус.

Добавете зехтина и сока от половин лимон в супата леща по гръцки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: