Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Супа от коприва и свинско месо

Супа от коприва и свинско месо

Супа от коприва и свинско месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Какво повече можем да искаме от една супа - има и месце, има и зелении"

Необходими Продукти

  • коприва 300 г
  • свинско месо - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • пресен лук - 1 глава
  • джоден
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, вземете ръкавици, защото копривата пари.

Изчистете я хубаво и я измийте със студена вода.

Залейте я със вряла вода, за спре да пари, а водата запазете за варенето на копривената супа.

След това вземете тенджерата, в която ще варите копривата и сипете малко олио.

Нарежете лука и морковите на ситно, а още по-вкусно става в чопъра.

Нарежете свинското на парченца и задушете всичко в тенджерата.

След като омекнат, добавете копривата, водата, черния пипер, солта и джоджена.

Оставете да покъкри 15 минути и добавете ориза.

Когато оризът се свари напълно, чукнете яйцето и бъркайте бързо с дървена лъжица.

Може да гарнирате супата от коприва и свинско месо със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: