Начин на приготвяне
Първо, вземете ръкавици, защото копривата пари.
Изчистете я хубаво и я измийте със студена вода.
Залейте я със вряла вода, за спре да пари, а водата запазете за варенето на копривената супа.
След това вземете тенджерата, в която ще варите копривата и сипете малко олио.
Нарежете лука и морковите на ситно, а още по-вкусно става в чопъра.
Нарежете свинското на парченца и задушете всичко в тенджерата.
След като омекнат, добавете копривата, водата, черния пипер, солта и джоджена.
Оставете да покъкри 15 минути и добавете ориза.
Когато оризът се свари напълно, чукнете яйцето и бъркайте бързо с дървена лъжица.
Може да гарнирате супата от коприва и свинско месо със сирене.