Начин на приготвяне
В дълбока тенджера в олиото запържваме до златисто нарязаното на кубчета свинско месо. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните зелен лук, пресния чесън и нарязаните на кубчета моркови. Добавяме брашното и запържваме за кратко.
Наливаме около два литра гореща вода и връщаме свинското месо в тенджерата.
Когато водата заври, посоляваме със сол и черен пипер и пускаме измитата и нарязана на ситно коприва (заедно със стъбълцата).
Оставяме да поври около 10 минути и добавяме и натрошените на ситно спагети и сушените зеленчуци - праз на кръгчета, кромид, морков, пащърнак, целина, червена чушка). Пускаме и две-три сушени цели червени чушки сиврия.
Намаляваме котлона и оставяме за още около 15 минути.
През това време приготвяме застройката: в дълбока купа разбиваме яйцето със киселото мляко. Добавяме и наситнената скилидка чесън. При непрекъснато разбъркване добавяме по малко от горещия бульон от тенджерата.
След като застройката се темперира, я прехвърляме в тенджерата и разбъркваме хубаво. Изключваме котлона и оставяме манджата да поври още няколко минути на остатъчна температура.
Сервираме гореща.
Манджата с Коприва и Свинско Месо е готова.
Копривата е изключително полезен зеленчук, затова в сезона на копривата препоръчваме по-честичко да хапвате супа от коприва или вкусна каша от коприва.