Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Манджа с Коприва и Свинско Месо

Манджа с Коприва и Свинско Месо

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Манджа с Коприва и Свинско Месо
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Когато искате да наблегнете на витамините, но наистина обичате месце, не правете компромис, а направете манджа с коприва и свинско месце"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г за готвене
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • коприва - 400 г, свежи млади връхчета
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 малка връзка
  • сушени зеленчуци - 6 с.л. (праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка)
  • сушена чушка - 2 - 3 бр. червена, сиврия
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • спагети - 1 шепа, ситно натрошени
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера в олиото запържваме до златисто нарязаното на кубчета свинско месо. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните зелен лук, пресния чесън и нарязаните на кубчета моркови. Добавяме брашното и запържваме за кратко.

Наливаме около два литра гореща вода и връщаме свинското месо в тенджерата.

Когато водата заври, посоляваме със сол и черен пипер и пускаме измитата и нарязана на ситно коприва (заедно със стъбълцата).

Оставяме да поври около 10 минути и добавяме и натрошените на ситно спагети и сушените зеленчуци - праз на кръгчета, кромид, морков, пащърнак, целина, червена чушка). Пускаме и две-три сушени цели червени чушки сиврия.

Намаляваме котлона и оставяме за още около 15 минути.

През това време приготвяме застройката: в дълбока купа разбиваме яйцето със киселото мляко. Добавяме и наситнената скилидка чесън. При непрекъснато разбъркване добавяме по малко от горещия бульон от тенджерата.

След като застройката се темперира, я прехвърляме в тенджерата и разбъркваме хубаво. Изключваме котлона и оставяме манджата да поври още няколко минути на остатъчна температура.

Сервираме гореща.

Манджата с Коприва и Свинско Месо е готова.

Копривата е изключително полезен зеленчук, затова в сезона на копривата препоръчваме по-честичко да хапвате супа от коприва или вкусна каша от коприва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: