Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Лесно тесто за пухкава пица

Лесно тесто за пухкава пица

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Лесно тесто за пухкава пица
Снимка: Йозлям Кадирова
2 / 4
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Искате пухкава пица - направете си вкусно тесто"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 14 г
  • захар - 1 с.л.
  • топла вода - 650 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топлата вода, а солта смесете с брашното.

Изчакайте няколко минути и с помощта на вилица добавете постепенно водата с маята към брашното. Когато започне да става трудно да го месите с вилица, включете ръцете.

Месете около 10 минути, докато получите меко и еластично тесто.

Оставете тестото в купа, предварително омазнена, и покрийте с фолио за около 45 минути, докато удвои обема си.

Разделете втасалото тесто за пица наполовина. Увийте половината във фолио и го замразете за следващия ден. С останалата част може да направите 4 индивидуални пици.

Поръсете всяка топка тесто с малко брашно, покрийте с фолио и оставете да почива 15 минути. Това ще ви помогне да ги разточите на тънко.

Поръсете брашно върху чиста повърхност и разточете всяка топка с дебелина около 0.5 см.

Върху фолио сложете малко зехтин, поръсете с брашно и поставете една от тестените основи. Направете така и с останалите, нареждайки ги една върху друга.

Лесното тесто за пухкава пица трябва да си почине в хладилника.

Когато сте готови да печете пицата, загрейте фурната предварително на 250 градуса.

Сложете доматения сос, като го разпределите върху цялата тестена основа.

Разпределете останалите продукти, които желаете да използвате, овкусете със сол и изпечете за около 7-10 минути, докато коричката получи приятен загар и стане хрупкава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: