gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Супа от Леща»Турска кремсупа от червена леща

Турска кремсупа от червена леща

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k541879
Турска кремсупа от червена леща
Снимка: Габриела
1 / 4
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Турска кремсупа от червена леща - вкусна до безобразие"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 голям
  • чесън - 1 скилидка
  • доматена паста - 1 с.л. (или доматено пюре)
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • мента - сушена, или джоджен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука режем на ситно и запържваме в дълбока тенджера за кратко.

Добавяме нарязания картоф и морков и разбъркваме добре. Добавяме ситно нарязания чесън и доматената паста и червения пипер.

Ако нямате доматена паста, а доматено пюре - първо добавете чесъна, след това и измитата и изцедена леща.

Запържете ги за кратко, като разбърквате и добавете червен пипер.

Като леко се позапържи, добавете вече доматеното пюре. След това добавяте топла вода оставяте да се сготви супата от леща.

Като е готова, я пасираме добре с пасатор и връщаме на котлона.

Овкусяваме турската супа със сол, черен пипер и суха мента (джоджен) и я остави на котлона за още няколко минути.

На отделен котлон слагаме мазнина в тиган и запържваме червен пипер за много кратко и сваляме от котлона.

Турската кремсупа от червена леща поднасяме гореща и отгоре сервираме със запръжката от червен пипер.

Желая добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: