Начин на приготвяне
Измийте пилешките гърди. Сложете им сол, черен пипер, къри, чесън на прах и лук на прах. Разбъркайте ги добре с подправките и ги оставете за един час.
Докато чакате, направете Бешамела. Обелете лука и чесъна. Нарежете ги на дребно, заедно с магданоза.
Вземете тиган. Сложете олиото и кравето масло. Добавете лука, чесъна и магданоза. Запържете за около 5-6 минути.
Сложете брашното и запържете за същото време.
Налейте прясното мляко на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с тел. Внимавайте да не стане на бучки сместа.
Варете на котлона 3-4 минути. Отместете и оставете леко да се охлади 1-2 минути.
Разстелете пилешките пържоли и сложете от бешамеловата смес по цялата горна част. Оставете така, докато сметта изстине напълно.
Разбийте яйцата в една чиния, а в другата сложете галетата. Вземете една пържола и внимателно я потопете в яйцата от двете страни.
Оваляйте след това в галетата и изпържете в загрято олио на не много силен котлон от двете страни до готовност.
Извадете и оставете върху кухненска хартия, за да поемат панираните пържоли мазнината.
Измийте картофите и ги разрежете през средата. Направете им по няколко разреза по месестата част. Поставете ги в тавичка с кората нагоре.
Посолете, поръсете с черен пипер и нарежете малки парченца краве масло.
Печете пилешките пържоли с бешамелова плънка в загрята фурна на 200 градуса до готовност.