Начин на приготвяне
Изчиствате скаридите перфектно, за да не ви горчи черната ципа отгоре която имат.
След това взимате кадаифа внимателно, да не го разкъсате, увивате ги внимателно и ги подреждате в тавичката.
Слагате маслото във една тенджера с малко зехтин и сол, оставяте да се разтопи хубаво и заливате скаридите и кадаифа, пекат се на 160 градуса около 10 мин.
За останалите продукти няма философия, нарязвате авокадото на еднакви ленти и заедно с кефира, босилека, пармезановите корички и може малко лимонче, ги плейтвате по-собствено желание.
Вкусът е уникален на скаридите и кадаифа.
Рецептата за скариди със пресен кадаиф и авокадо е от майстор готвач във Италия.
Приятен апетит на всички !