Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Скариди със пресен кадаиф и авокадо

Скариди със пресен кадаиф и авокадо

Скариди със пресен кадаиф и авокадо
Снимка: Вилизар Каменов
1 / 2
27/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скариди - към 300 г
  • кадаиф - към 400 г или според желанието
  • кефир - 100 г 3.5%
  • пармезанови корички - по - желание
  • авокадо = 1 бр.
  • листенца босилек - 3 листенца
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате скаридите перфектно, за да не ви горчи черната ципа отгоре която имат.

След това взимате кадаифа внимателно, да не го разкъсате, увивате ги внимателно и ги подреждате в тавичката.

Слагате маслото във една тенджера с малко зехтин и сол, оставяте да се разтопи хубаво и заливате скаридите и кадаифа, пекат се на 160 градуса около 10 мин.

За останалите продукти няма философия, нарязвате авокадото на еднакви ленти и заедно с кефира, босилека, пармезановите корички и може малко лимонче, ги плейтвате по-собствено желание.

Вкусът е уникален на скаридите и кадаифа.

Рецептата за скариди със пресен кадаиф и авокадо е от майстор готвач във Италия.

Приятен апетит на всички !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: