Заешко с ориз и лапад на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
27/04/2020
"Заешкото месце, приготвено по този начин, ни е сред любимите рецепти "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо928
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1/2 заек
  • лапад - 1 купа
  • пресен лук - 3 стръка
  • джоджен - 5 стръка пресен
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции и хубаво натрийте с червен пипер, черен пипер, сол и олио.

През това време, докато се овкусява, сложете лапада да се попари за кратко, след което го отцедете.

Нарежете лука на ситно с джоджена и сложете в тава, подредете порциите заешко, като овкусите със сол. Сипете 4 водни чаши вода и покрийте с фолио.

Печете във фурната за около час, след което добавете нарязания лапад и ориза.

Ако е нужно, добавете още вода, отново сложете фолиото и върнете във заешкото с ориз във фурната.

Така печете до готовност и най-накрая запечете без фолио.

Сервирайте топла тази вкусна гозба - заешко с ориз и лапад на фурна, с пресен чесън и кисело мляко.

Добър апетит!

Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгъл иноксов гевгир с дръжки 28см.
15.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Голям кръгъл гевгир за удобно измиване на продуктите и изцеждане на излишната вода. Паста, зеленчуци и какво ли още. Готвенето е забавно с подходящите съдове, а този гевгир определено е такъв.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар