Начин на приготвяне
Нарежете заека на порции и хубаво натрийте с червен пипер, черен пипер, сол и олио.
През това време, докато се овкусява, сложете лапада да се попари за кратко, след което го отцедете.
Нарежете лука на ситно с джоджена и сложете в тава, подредете порциите заешко, като овкусите със сол. Сипете 4 водни чаши вода и покрийте с фолио.
Печете във фурната за около час, след което добавете нарязания лапад и ориза.
Ако е нужно, добавете още вода, отново сложете фолиото и върнете във заешкото с ориз във фурната.
Така печете до готовност и най-накрая запечете без фолио.
Сервирайте топла тази вкусна гозба - заешко с ориз и лапад на фурна, с пресен чесън и кисело мляко.
Добър апетит!