Начин на приготвяне
За вас не знам, но на мен винаги ми остава козунак от Великден и всеки път го правя на козуначена торта!
Така се случи и тази година - споделям рецептата за тази чудесна козуначена торта с домашен крем и орехи:
Нарязах козунака на парчета. Разтворих в топла вода 2 пакетчета нескафе (без да го подслаждам).
В 100 мл студено мляко разбих жълтъците и брашното. Останалото мляко сложих в тенджера на котлона на слаб огън да заври.
След това на тънка струя и с бъркане (с бъркалка за яйца), за да не загори и да не стане на топчета, прибавих брашнената смес.
Когато започна да се сгъстява, добавих маслото и бърках до стопяването му. Овкусих със захар и свалих от котлона.
Разделих готовия крем на 2 части. В едната сложих ванилия, а в другата какао.
Домашната торта сглобих във форма с падащо дъно.
На дъното на формата сипах малко крем и подредих парчета козунак. Леко напоих с нескафе и сложих какаов крем.
После пак козунак, пак напоих с кафе и сложих крем ванилия. Така редувах до свършване на продуктите като най-отгоре завърших с крем ванилия.
Тортата направих вчера и тя стоя в хладилника до днес. Махнах ринга и я украсих със счукани орехи и кокосови стърготини.
Получи ми се както винаги вкусна торта с козунак!