Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Козуначен сладкиш»Козуначена торта с домашен крем и орехи

Козуначена торта с домашен крем и орехи

Козуначена торта с домашен крем и орехи5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Мекичка и много вкусна козуначена торта - ще ви кажем само, че определено си струва да отделите цял козунак за нея"

Необходими Продукти

  • козунак - 1 бр.
  • нескафе - 2 пакетчета
  • орехи - счукани, за украса
  • кокосови стърготини - за украса
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • жълтъци - 2 бр.
  • краве масло - 100 г
  • брашно - 7 - 8 с.л.
  • захар - на вкус
  • ванилия - 1 ампула
  • какао - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За вас не знам, но на мен винаги ми остава козунак от Великден и всеки път го правя на козуначена торта!

Така се случи и тази година - споделям рецептата за тази чудесна козуначена торта с домашен крем и орехи:

Нарязах козунака на парчета. Разтворих в топла вода 2 пакетчета нескафе (без да го подслаждам).

В 100 мл студено мляко разбих жълтъците и брашното. Останалото мляко сложих в тенджера на котлона на слаб огън да заври.

След това на тънка струя и с бъркане (с бъркалка за яйца), за да не загори и да не стане на топчета, прибавих брашнената смес.

Когато започна да се сгъстява, добавих маслото и бърках до стопяването му. Овкусих със захар и свалих от котлона.

Разделих готовия крем на 2 части. В едната сложих ванилия, а в другата какао.

Домашната торта сглобих във форма с падащо дъно.

На дъното на формата сипах малко крем и подредих парчета козунак. Леко напоих с нескафе и сложих какаов крем.

После пак козунак, пак напоих с кафе и сложих крем ванилия. Така редувах до свършване на продуктите като най-отгоре завърших с крем ванилия.

Тортата направих вчера и тя стоя в хладилника до днес. Махнах ринга и я украсих със счукани орехи и кокосови стърготини.

Получи ми се както винаги вкусна торта с козунак!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: