Торта Дениса

Торта Дениса2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 100 г
  • какао - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 пак. (5 г)
  • За крема
  • сладкарска сметана - 200 г
  • маскарпоне - 200 г
  • захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, докато захарта се стопи.

Добавяме разтопеното масло. Пресяваме брашното, какаото и бакпулвера и ги добавяме към яйчената смес.

Изсипваме сместа в ринг за торта и печем 40 минути на 180°C.

Изчакваме тортения блат да се охлади и го режем на две през средата, така че да се получат два блата.

Приготвяме крема, като разбием сметаната със захарта и добавяме маскарпонето.

Поставяме единия блат отново в ринга, върху блата слагаме крема и отгоре слагаме другия блат.

Декорираме вкусната пандишпанова торта по желание с рози от сметана, плодове и т.н.

Прибираме торта Дениса в хладилник за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: