Начин на приготвяне
Топлата вода се сипва в каничка. Добавят се маята и захарта. Оставя се да шупне. Брашното се пресява в тава. Прави се кладенче.
Сместа от каничката се изсипва в кладенчето. Добавя се солта. Замесва се тесто, като постепенно се загребва брашно отстрани.
Когато тестото е готово се слага в набрашнена купа. Покрива се с кърпа и се оставя около час да втаса.
Подготвя се намазнена тава. Тестото се премесва.
Оформя се във форма на хляб. Поръсва се със сусама. Правят се няколко напречни, плитки разреза. Оставя се да почине още 15 минути.
Фурната се загрява. Пълнозърнестият хляб се пече до готовност около 40 минути.
Кето пълнозърнестият хляб със сусам е готов.
Коментари