Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Пълнозърнест хляб със сусам в хлебопекарна

Пълнозърнест хляб със сусам в хлебопекарна

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пълнозърнест хляб със сусам в хлебопекарна
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
235 мин.
Порции
8
"Ето ви рецепта за здравословен хляб в хлебопекарна"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г, пълнозърнесто
  • брашно - 160 г, бяло
  • прясно мляко - 100 мл, бадемово Верея
  • вода - 150 мл, топла
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 4 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресяваме брашната в купа. След което поставяме задължително топлата вода и бадемово, прясно мляко в купата на хлебопекарната (предварително намазана с мазнина отвътре).

В единия край на купата слагаме захарта в другия край солта, а по средата лъжицата зехтин.

Изсипваме и брашната, като по средата им правим кладенче и поставяме маята. Включваме хлебопекарната на режим whole wheat, 900 г, с кафява коричка.

Преди да започне втасването поръсваме със сусам.

Спазвайте пропорциите за хляба и задължително течността, която слагате, да е леко топла.

Да Ви е сладко!

Пълнозърнест хляб в хлебопекарна е идеален за здравословни сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: