Заек яхния с лук

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
494
6k
1k
1k
3
30/04/2020
"Любима яхния със заек и лук "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 866
  • Преглеждания за месеца693
  • Преглеждания за седмицата121
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набрашнете заешките бутчета. В тенджерка загрейте 1 кафяна чашка зехтин, пуснете една цяла скилидка чесън и набрашнените бутчета.

Изпържете от двете страни до приятен загар. Полейте с чашка бяло вино, изчакайте да се изпари алкохола и налейте кафяна чашка топла вода.

Захлупете съда и гответе 10-15 минути, след което добавете нарязания на полумесеци лук и дафиновия лист.

Когато лукът и месото омекнат, добавете доматите и доматеното пюре. Овкусете с цели зърна черен пипер и щипка смлян.

Захлупете съда и продължете готвенето докато остане на мазнина. Готовата яхния поръсете с наситнен магданоз.

Да ви е сладко! Заекът яхния с лук е готов.

Дълбока тенджера от неръждаема стомана с двойно дъно 6.3л
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера от неръждаема стомана с двойно дъно 6.3л
62.60 лв.
Виж ››

Дълбока тенджера за приготвяне на голямо количество храна - нито един празник няма да ви се опре! Имате цели 6.3 л, които да напълните със своето въображение и кулинарни умения. Голяма тенджера - голямо удобство!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
01.05.2020 10:42
Уникално вкусно! :)
0
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
01.05.2020 11:04
Благодаря, Ивана! :) Хубав 1-ви май!
0
0