Начин на приготвяне
Набрашнете заешките бутчета. В тенджерка загрейте 1 кафяна чашка зехтин, пуснете една цяла скилидка чесън и набрашнените бутчета.
Изпържете от двете страни до приятен загар. Полейте с чашка бяло вино, изчакайте да се изпари алкохола и налейте кафяна чашка топла вода.
Захлупете съда и гответе 10-15 минути, след което добавете нарязания на полумесеци лук и дафиновия лист.
Когато лукът и месото омекнат, добавете доматите и доматеното пюре. Овкусете с цели зърна черен пипер и щипка смлян.
Захлупете съда и продължете готвенето докато остане на мазнина. Готовата яхния поръсете с наситнен магданоз.
Да ви е сладко! Заекът яхния с лук е готов.
Коментари