Начин на приготвяне
В купа сложете кравето масло и захарта, разбийте на гладък крем. Добавете 1 супена лъжица ром, двете яйца леко разбити, маскарпонето.
Разтопете шоколада - 100 г черен, 50 г млечен, на водна баня и го излейте на струйка в сместа. В друга купа смесете брашното, смлените бадеми и нишестето.
Хомогенизирайте добре и прибавете на порции сухата смес към течната.
Застелете тавичка с парче хартия за печене. Изсипете шоколадовата смес, подравнете и изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20 мин.
Готовия сладкиш охладете и след това разрежете на две. Разтопете 150 г черен шоколад на водна баня. Затоплете кайсиевото сладко и намажете едната част.
Отгоре полейте с леко охладения шоколад и поставете другата част от шоколадовия сладкиш. Полейте с останалия шоколад. Украсете с шоколадови стърготини и ягоди!
Да ви е сладко! Шоколадовият сладкиш със сирене Маскарпоне е готов.
Коментари