Тинктура от кори от мандарина

02/05/2020
"Вижте за какво е полезна тинктурата от кори от мандарина и как да си я приготвите "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре мандарините с хладка вода и изчеткайте старателно коричката им, за да се отстранят всички нечистотии между порите, след това обелете.

За направата на тинктура ще използваме именно кората на този цитрусов плод, тя е богата на етерични масла, витамини, минерали, антиоксиданти, каротеноиди, фитонциди и други вещества, действащи благоприятно на белите дробове и дихателната система, както и при различни възпаления.

По тази причина тинктурата от кори на мандарина има облекчаващо и благотворно влияние при бронхити, пневмония, суха кашлица, както и се използва за по- добро отхрачване.

Коричките от плода може да изсушите за няколко дни или да използвате веднага.

Поставете в стъклен съд, който се затваря добре херметически. Залейте ги с алкохола и оставете да престоят 1 седмица на тъмно.

Прецедете течността и отново съхранявайте в стъкленият съд или шишенце, винаги добре затворен.

Приемайте по 20 капки на гладно преди хранене (2-3 пъти на ден), разтворени в чаша вода.

Невероятно е колко ползи можем да извлечем от корите от мандарини, които често изхвърляме, а не трябва.

Бъдете здрави и използвайте дадените ни от природата дарове, за да помогнете на вашия организъм да се пребори с болести и неразположения.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар