Голяма пита за всякакъв повод

Кирилова452Кирилова452
Чирак
40
282
79
117
02/05/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо622
  • Преглеждания за месеца621
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с 3 с.л хладка вода, захарта и 1 с.л брашно. Оставя се около 10 мин да шупне.

През това време брашното се пресява. Към него се добавят солта, леко разбитите яйца, млякото и мекото масло.

Накрая се добавя готовата мая и се замесва леко твърдо тесто.

Оставя се да почине 10 мин и от него се оформя пита с форма по ваше желание.

Питата се оставя да втаса два часа на топло, маже се с жълтък смесен с 1 к.л краве масло, по желание се поръсва със сусам и се пече 45 минути на 160 градуса.

Голямата пита за всякакъв повод е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар