Мекички душички

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
635
928
174
583
1
01/05/2020
"Порция мекички душички, моля "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 473
  • Преглеждания за месеца1001
  • Преглеждания за седмицата157
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в хладката вода и захарта. В киселото мляко гасим щипка сода за хляб, след което добавяме към активираната мая, заедно с разбитото яйце.

500-600 г брашно се пресява към сместа, заедно с щипка сол. Замесва се меко тесто, което да не лепне. Оставя се да удвои обема си на топло.

Може да се замеси от вечерта и да се остави в хладилник за пържене на следващата сутрин.

Готовото тесто се разделя на топчета, всяко от което се разтегля с ръце и се пържи до златисто.

Готовите мекици се вадят на кухненска хартия, за да не са мазни.

Мекичките душички са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
03.05.2020 17:04
Вчера и аз правих мекички душички, но дозата беше много голяма. Ще опитам скоро и вашите.
0
0