Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с пресен чесън

Мусака с пресен чесън

Мусака с пресен чесън
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Щом тавата с мусаката се озове на масата, всички замлъкват и тръпнат в очакване на своите пълни чинии"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г (свинска или смес)
  • картофи - 700 г
  • моркови - 1 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • стар лук - 1 малка глава
  • пресен лук - 1 стрък
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 с.л.
  • сода - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата да се запържи с нарязания лук и морков, сипете малко вода за по-бързо раздробяване.

Нарежете картофите на кубчета и добавете към каймата, налейте вода колкото да облеят картофите.

Като поврат малко в тенджерата сипете доматеното пюре и овкусете със сол, черен, червен пипер и чубрица. Сипете сместа в тава и поръсете със наситнения пресен чесън.

Печете мусаката във фурната до готовност, след което залейте със заливката, която сте разбили предварително. Запечете до хрупкава коричка.

Мусаката с пресен чесън е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: