Баница със замразен спанак

03/05/2020
"Ето още едно приложение на замразения спанак - във вкусна баница "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сложете малко мазнина и задушете замразения спанак, докато изври водата и остане на мазнина.

В купа счупете яйцата и ги разбийте с тел. Добавете киселото мляко, натрошеното сирене, бакпулвера, царевичното брашно и спанака. Разбъркайте добре.

Отворете корите за баница и вземете една кора. Поръсете с малко от разтопеното краве масло и поставете втора кора. Отново краве масло и плънка.

Завийте на руло и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене. Постъпете по същия начин и с останалите кори.

Залейте ги с останалото краве масло и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете и оставете леко да се охлади баницата.

Баницата със замразен спанак е готова.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар