Запечен карфиол с патешко месо и сметана

ГабриелаГабриела
Готвач
132
728
449
329
03/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 глава
  • патешко месо - 300 г
  • праз - половин стрък
  • гъби - 10 бр.
  • масло - 50 г
  • мляко - 100 мл
  • сметана - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал гауда - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола накъсваме на малки розички и варим в леко подсолена вода за пет минути. След това изцеждаме и оставаме на страна.

Месото режем на порционни парчета и овкусяваме със сол и черен пипер.

Праза режем на ситно, а гъбите на филийки.

В тиган загряваме мазнина и добавяме нарязания праз, готвим за минута- две и добавяме патешкото месо.

След това добавяме гъбките и овкусяваме със сол и черен пипер.

Дърпаме настрана тигана, а в друг тиган правим бешамел сос, като в съд разтопяваме маслото, добавяме лъжичката брашно и го разбъркваме, докато не промени леко цвета си, след това добавяме малко по малко млякото и сметаната и бъркаме през цялото време.

Настъргваме индийско орехче, посоляваме и добавяме черен пипер.

В тавичка изсипваме зеленчуците и патешкото месо, бешамела разпределяме отгоре и поръсваме с рендосания кашкавал.

Печем запеканката на 190 градуса за около 20 минути.

Добър апетит! Запеченият карфиол с патешко месо и сметана е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар