Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с пилешко месо и фиде

Баница с пилешко месо и фиде

Miss TastyMiss Tasty
Иноватор
261657231221
Баница с пилешко месо и фиде
Снимка: Анонимен
2 / 9
04/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Който си хапне от баницата с месо, придобива супер сили, които не го напускат през целия ден"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет одрински
  • пилешко месо - 250 г бяло сурово
  • фиде - 1 топка (или 1 шепа)
  • яйца - 4 - 5 бр. М - Л
  • кисело мляко - 1 кофичка 3.6% БДС
  • олио - 6 с.л. зехтин
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • газирана вода - към 350 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - за намазване на готовата баница
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в леко подсолена вода и се оставя се да изстива, докато се приготвят другите неща.

Фидето се сварява според описаното на опаковката. Оставя се да изстива.

Яйцата се измиват, чукват се доста предпазливо, да не попаднат черупки в сместа. Ако има такива, се изваждат, за да не останат в баницата и да хрускат. След това яйцата се разбиват с вилица или прибор за разбиване и се оставят настрани.

Кофичката кисело мляко се отваря и се разбърква с вилица, като се добавя и содата бикарбонат в киселото мляко, за да се угаси. След това се добавят киселото мляко и содата към яйцата.

Месото, след като е изстинало, се нарязва на ситно и се добавя към сместа от яйца и кисело мляко. Не го добавяйте топло, защото ще почне да сготвя яйцата.

Добавя се и фидето, нарязано на ситно.

Добавя се олиото и газираната вода и сместа е готова.

Тавата за баницата се приготвя, като се изрязва парче хартия за печене. Подмазва се с олио и се започва с реденето на баницата.

Корите се отварят и разстилат. Върху едно листо (само едно) се слага малко от плънката и се завива на рулце. Слага се в тавата.

Повтаря се до запълване на тавата.

Готовата баница с месо се намазва с малко олио и отгоре и се напръсква с още малко от газираната вода.

Пече се в студена фурна до готовност (около 35-40 минути) на около 200 градуса първоначално с вентилатор, после без. Ако не сте сигурни дали е добре изпечена - може да проверите с клечка за зъби.

Готовата баница НЕ се поръсва с пудра захар.

Готовата баница с пилешко месо и фиде се намазва с масло, напръсква се с вода и се покрива с памучна кърпа, да се задуши, докато се разтопи маслото.

Поднася се топла, по предпочитание с чаша айрян или кефир.

Ако не ползвате одрински кори - сложете 2-3 листа, защото те са по-тънки.

Ако нямате газирана вода - сложете обикновена вода и увеличете количеството на содата бикарбонат.

Ако нямате масло за намазване на баницата, може да я напръскате само с вода, но не я мажете с олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Изглежда уникално, на вкус е превъзходна!
06.05.2020 21:10
Иивинка
Иивинка
Тази рецепта трябва да се изпробва. Браво!
04.05.2020 16:19