Салата с карфиол и нахут

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
448
2k
799
823
6
05/05/2020
"Да знаете само как върви тази зеленчукова салата с една ракийка "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Розичките карфиол се подреждат върху хартия за печене, поръсват се с черен пипер и сол на вкус, разбърква се и се слагат да се запекат на около 200 градуса.

По време на печенето може поне 1 път да се извади тавата, да се разбърка карфиолът, за да се запече по-равномерно.

През това време се приготвя останалата част от карфиолената салата.

Нахутът се слага в купа. Магданозът и лукът се нарязват на дребно, пиперките на малко по-едро, а маслините на две.

Всичко се прибавя към нахута.

Когато карфиолът е готов, се прибавя и той към салатата и се поръсва малко риган.

Овкусява се с олио, оцет и сол на вкус.

Може салатата с карфиол и нахут да се сервира още докато карфиолът е топъл или след това, когато изстине.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар