Кюфтета с тиквички и булгур

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Кюфтета с тиквички и булгур
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не просто изглеждат апетитно, кюфтетата с тиквички са и чудно вкусни"

Необходими Продукти

  • булгур - 2 в.ч. за кюфтета
  • тиквичка - 1 бр.
  • сол - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 к.л
  • джожден - 1 к.л
  • яйцa - 1 бр.
  • топла вода - 2 в.ч
  • за паниране
  • яйцa - 2 бр.
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една дълбока купа сипваме две водни чаши булгур и отгоре заливаме с две водни чаши топла, почти гореща вода, закриваме със фолио или стреч купата и чакаме да поеме булгурът водата и да набъбне.

В набъбналия булгур счукваме едно яйце, рендосваме една тиквички и изстискваме сока - да на е стане водниста сместа, и смесва ме с булгура.

Слагаме още останалите подправки, посоляваме и започваме да омесваме сместа.

Оформяме леко продълговати булгурени кюфтета, за да не останат тиквичките вътре сурови при пърженето.

Готовите зеленчукови кюфтета оставяме в хладилник, за да стегне булгурът, така не се разпадат при пърженето.

В една чиния разбиваме две яйца и в друга слагаме галета.

В тиган загряваме мазнина и първо потапяме в яйцето кюфтетата, второ - в галета, и пържим в гореща мазнина.

Сервираме кюфтета с тиквички и булгур топли с лимон отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: