Начин на приготвяне
Цветовете от тиквички се накисват във вода. Отстраняват се внимателно тичинките им. Отново се накисват във водата.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на ренде. В тиган се слага олио да загрее.
Добавят се лукът и морковите, за да се запържат. Добавя се телешката кайма и тя се запържва, като се бърка за да се раздроби.
Добавя се булгурът и се сипва вода. Бърка се. Ако е необходимо, се добавя още вода до сготвяне на булгура.
Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Когато булгурът е готов се отстранява от котлона и се оставя да поизстине.
Внимателно се пълнят цветовете от тиквички, за да не се разкъсат. Като се напълни, всяка от тях се загръща с листенцата на цвета.
Нареждат се в малък гювеч. На мен плънката и цветовете ми бяха точно, ако ви остане от плънката се слага най-отдолу на гювеча.
Когато всички сармички с булгур и цветове от тиквички са готови, се сипва малко вода в гювеча.
Сармите се пекат около 40 минути във фурната за сготвяне на цветовете.