Начин на приготвяне
Бутчета се разполовяват. Слагат се в тава. Посоляват се и се поливат с малко олио. Добавя се малко водичка и се слагат да се пекат във фурната.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Тиквичките се измива и почистват от връхчетата и дръжките. Нарязват се на две по дължина и всяка половинка се реже на филийки.
След около 40 минути от печенето на бутчета се изкарват.
В тавата се добавят лукът, булгурът и тиквичките. Овкусяват се със сол и черен пипер. Добавят се къри и бульон.
Добавя се вода, необходима за сготвянето на булгура. Всичко се разбърква. Връща се във фурната за още 40 минути.
С предварителното печене на бутчета, те стават много крехки.
Печените бутчета с булгур и тиквички са по-здравословна вариация на бутчета с ориз.