Бавно печен свински бут

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Чирак
50
198
70
82
06/05/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 471
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински бут - без кост
  • бира - 150 мл.
  • лук - 1 глава
  • За маринатата
  • чесън - 3 скилидки
  • кафява захар - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте или пресовайте чесъна и го прехвърлете в купичка. Добавете кафявата захар, горчицата, зехтина, солта, черния пипер, кимиона, червения пипер и лютия червен пипер.

Разбъркайте добре и намажете от всички страни месото.

Сложете го в плик за печене и го оставете в хладилника за 3 часа.

Нарежете лука на шайби и ги поставете в тавата за печене и поставете месото върху лука.

Налейте бирата в тавата и оставете да се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса за 3 часа.

След като минат 3 часа, сложете месото на самата скара на печката за 20 минути.

Оставете сочното печено свинско малко да се охлади, след което го нарежете на филийки.

Може да поднесете бавно печения свински бут със свежа салата или сос по ваш избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар