Лесен и вкусен кекс за следобедно кафе

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
339
2k
772
1k
06/05/2020
"Само като го гледаме този величествен кекс, ни обзема чувство на гордост и любопитство "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 085
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата226
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от рецептата за лесния и вкусен кекс за следобедно кафе е подготовката на течната смес.

Разбивате много добре захарта с яйцата с миксер или тел за разбиване, след това добавяте киселото мляко, в което сте разбъркали содата, и отново разбърквате. Добавяте олиото и ванилията и отново разбърквате.

Пресявате брашното заедно с бакпулвера и малко по малко при непрекъснато разбиване го добавяте към течната смес и разбивате до получаване на гладка смес.

Намазвате формата за кекс с олио и изсипвате сместа, като оставате 1 к.ч. от нея, в която добавяте какаото, за да я оцветите.

Изсипете какаовата смес равномерно върху ваниловата.

Печете лесния кекс в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, като проверявате дали е изпечен с клечка за зъби.

Ако излезе суха, кексът за кафе е готов.

След като изстине, поръсвате кекса с пудра захар.

Източник: Радина Жекова - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар