Начин на приготвяне
В случая съм приготвил плоча за печене за постигане на по-истински вкус. След като се нагрее добре, намалявам огъня и намазвам плочата с малко масло.
Слагам първо бекона, за да пусне от собствената си мазнина. За да не си играя с кайма, съм купил от магазина тарелка с биволски кебапчета (6 бр. по 80 г) и си ги правя на много тънки кюфтенца. Едно кюфте трябва да с диаметъра на питката в сурово състояние.
След като беконът стане леко хрупкав, го махам от плочата и слагам кюфтенцата.
Когато бургерите са готови от едната страна, ги обръщам, посолявам и слагам по един слайс чедър върху изпечената страна на всяко едно.
Когато всички е готово, слагам и кюфтенцата на страни по двойки едно върху друго и пека питките за бургери, разрязани на две, за да попият останалата по плочата мазнина от бекона.
Много е важно как ще сглобите сандвича. В случая аз слагам малко кетчуп на долната и горната част на питката, за да действа като спойка. Върху долната част поставям първо айсберга (не повече от едно листенце, защото иначе става салата), който да изглежда като легло за кюфтенцата.
Отгоре съответно поставям една двойка кюфтенца, върху тях от лука (по желание е дали ще го запичате или ще го нарежете на тънко суров, аз направих комбинация от двете), домата и затваряте сандвича.
В класическата рецепта за телешки бургер айсбергът и лукът са нарязани на ситно, като лукът не се запича, също така много рядко присъства домат.
На мястото на домата слагаме една или две шайби кисели краставички. Много е важно киселата краставичка да е хрупкава.
Ако искате да се потопите в по-автентичния вкус на Beef Burger-а потърсете кисели краставички, мариновани във високоалкохолен оцет, но имайте предвид, че ще усещате вкуса им в целия сандвич.
Приготвих два двойни бургера и един с двойно кюфте и яйце въпреки че едвам изядох и единия двоен бургер с говеждо месо!
Бон апетит!