Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Говеждо месо в тенджера под налягане

Говеждо месо в тенджера под налягане

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
23/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Говеждото става отлично в тенджера под налягане, а времето за приготвяне се съкращава почти двойно"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг, по - тлъсто
  • лук - 1 кг кромид
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • джоджен - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции и го задушаваме в собствената му мазнина. След това добавяме червения пипер, сол на вкус и водата.

Всичко това слагаме в тенджера под налягане, затваряме и варим 30 мин. След това добавяме настъргани домати, нарязания на едро лук, подправките (без магданоза), затваряме тенджерата и варим още 30 мин.

Накрая добавяме ситно нарязания магданоз и маслото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: