Бавно печено агнешко бутче

Бавно печено агнешко бутче

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
164
2k
534
377
06/05/2020
"Тайната на перфектното агнешко бутче била в бавното му гответе"
Приготвяне25 мин.
Готвене160 мин.
Общо185 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 163
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 2 кг
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се посолява и се овкусява с подправките, които хубаво се втриват в агнешкото бутче.

Вземат се два големи листи хартия за печене и се поставят на кръст.

Върху тях се поставя овкусеното бутче. Завива се плътно с хартията.

Два големи листа алуминиево фолио се кръстосват и върху тях се поставя пакета с бутчето.

Завива се много хубаво и се поставя в тава без вода.

Месото се пече 40 минути без вентилатор и след това печката се намаля на 160 градуса и печенето на агнешкото на фурната продължава още 2 часа.

След като месото се опече, се оставя 15-20 минути да си почине и тогава хартията се отстранява с ножица.

Бавно печеното агнешко бутче е изключително сочно, крехко и вкусно.

Това печено агнешко бутче поднесете със свежа салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар