Бавно печено агнешко бутче
Sporo pečen jagnjeći but

Бавно печено агнешко бутче

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2643k6862k1
Бавно печено агнешко бутче
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
06/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
185 мин.
Порции
4
"Тайната на перфектното агнешко бутче била в бавното му гответе"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 2 кг
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се посолява и се овкусява с подправките, които хубаво се втриват в агнешкото бутче.

Вземат се два големи листи хартия за печене и се поставят на кръст.

Върху тях се поставя овкусеното бутче. Завива се плътно с хартията.

Два големи листа алуминиево фолио се кръстосват и върху тях се поставя пакета с бутчето.

Завива се много хубаво и се поставя в тава без вода.

Месото се пече 40 минути без вентилатор и след това печката се намаля на 160 градуса и печенето на агнешкото на фурната продължава още 2 часа.

След като месото се опече, се оставя 15-20 минути да си почине и тогава хартията се отстранява с ножица.

Бавно печеното агнешко бутче е изключително сочно, крехко и вкусно.

Това печено агнешко бутче поднесете със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: