Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с локум

Пандишпаново руло с локум

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Пандишпаново руло с локум
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Невероятно пандишпаново руло с локум, което се топи в устата"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 180 г
  • олио - 30 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • локум - 300 г
  • орехи - 150 г
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Локумът се нарязва на парчета и се слага да ври на водна баня. Прибавя се 150 мл вода и се разтопява.

След като е разтопен, се прибавят орехите, които са натрошени на едро.

Яйцата със захарта се разбъркват на пяна.

В брашното се слага ванилията, след което брашното се пресява и се прибавя към яйцата и захарта при продължително бъркане.

Прибавя се олиото на тънка струя.

Готовото пандишпаново тесто се изсипва в тавата с дупки върху хартия.

Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за 20 минути.

След като се изпече, се изважда от фурната, покрива се с кърпа и се обръща върху кърпата.

Хартията се отделя внимателно.

Приготвеният пандишпанов блат се намазва с локума и орехите.

Навива се сладкото руло с помощта на кърпата.

Пандишпановото руло с локум се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: