Шницели Миланезе

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
308
3k
831
704
06/05/2020
"Закон е да хапваме шницели Миланезе, докато са още топли "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 167
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Винаги правя вегетариански кшницели, но ако искам наистина да ги направя по-вкусни и приятни, тогава ги пълня с моцарела и варена шунка.

Приготвяме вкусните галета, като смесваме галета, пармезан и щипка риган, смесваме всичко и заделяме.

Вземете патладжаните и ги почистете, нарежете на кръгчета или не твърде тънки филийки и ги сложете в гевгир заедно с щипка сол. Оставете ги да почиват за 30 минути, така че патладжаните да пуснат горчивата си вода.

След като патладжаните са готови, ги изсушете и ги прехвърлете на горещ незалепващ тиган, за да останат идеално сухи. Когато изстинат, ги напълнете два по две първо с малко шунка и след това с малко моцарела или скаморца.

Панирайте ги първо в брашното, после в разбитите яйца и след това във вкусната галета. Загрейте добре олиото за пържене и веднага щом се сгорещи, гответешницелите Миланезе (патладжан) за няколко минути отстрани.

След като са изпържени апетитно и станат златисти вкусните шницели, сервирайте панираните патладжани със салатата, подправена на вкус.

Преди да бъдат сервирани отново на другия ден, е хубаво да бъдат запечени в традиционна фурна или в микровълнова фурна, поръсвайки ги с екстра върджин зехтин, така че повърхността им отново да стане хрупкава.

Съветът обаче е да ги консумирате веднага след приготвянето им, за да ги оцените по-добре.

Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Еко тиган с керамично-мраморно покритие 26 см
42.00 лв.
32.34 лв.
Виж ››

Качествен тиган с незалепващо керамично-мраморно покритие за незабравими моменти в кухнята!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Тодорова
Здравейте! Страхотна рецепта, а дали са подхидящи за печене вместо за пържене? :)
0
0