Агнешки ребра с пресни картофки и зелен лук

АлбенаАлбена
Новак
11
40
27
9
06/05/2020
"Добре познатите агнешки ребра, приготвени с пресни картофки и зелен лук "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 256
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки ребра - около 3 кг с гръбнака
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • бира - 300 мл
  • пресни картофки - 1.5 кг
  • зелен лук - 3 връзки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тава поставяме измитите и подсушени ребра. Аз ги разделих на 2 части, но може и да се сложи цялото парче.

Поливат се с олиото и се поръсват с подправките.

Обтриват се с ръце, за да се разнесат и втрият подправките навсякъде. Сипва се бирата и се завива с фолио.

Пече се на 180 градуса около 90 мин или до готовност. Това зависи от дебелината на месото.

Картофите се измиват добре. Лукът се почиства и нарязва на не много дребни парчета.

Изваждат тавата от фурната и махате фолиото на агнешкото печено. Добавяте картофите и лука около месото, поръсвате ги със сол и връщате тавата във фурната за още около половин час без фолио, за да се изпекат картофите и печените агнешки ребра да хванат коричка.

Сервирайте агнешки ребра с пресни картофки и зелен лук със зелена салата.

Наздраве!

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар