Начин на приготвяне
В дълбока тава поставяме измитите и подсушени ребра. Аз ги разделих на 2 части, но може и да се сложи цялото парче.
Поливат се с олиото и се поръсват с подправките.
Обтриват се с ръце, за да се разнесат и втрият подправките навсякъде. Сипва се бирата и се завива с фолио.
Пече се на 180 градуса около 90 мин или до готовност. Това зависи от дебелината на месото.
Картофите се измиват добре. Лукът се почиства и нарязва на не много дребни парчета.
Изваждат тавата от фурната и махате фолиото на агнешкото печено. Добавяте картофите и лука около месото, поръсвате ги със сол и връщате тавата във фурната за още около половин час без фолио, за да се изпекат картофите и печените агнешки ребра да хванат коричка.
Сервирайте агнешки ребра с пресни картофки и зелен лук със зелена салата.
Наздраве!