Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки ребърца с гъби и сушени кайсии

Агнешки ребърца с гъби и сушени кайсии

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Агнешки ребърца с гъби и сушени кайсии
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 4 бр.
  • гъби - 300 г замразени или пресни
  • сушени кайсии - 10 бр.
  • зелен лук - 5 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • масло - или зехтин
  • соев сос
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и подсушаваме агнешките ребра и ги запържваме в малко зехтин.

Брашното се запържва в малко гореща мазнина и се излива при ребрата. Залива се с половин чаша вода.

Добавя се нарязаният зелен лук. Поръсва се със сол, черен пипер, дребно нарязан магданоз и соевият сос.

Задушаването продължава до полуомекване на месото.

Гъбите и нарязаните на половинки сушени кайсии се задушават отделно заедно с останалото масло и лимоновият сок и се сипват в ястието.

При необходимост се добавя малко топла вода или бульон.

Всичко заедно се поставя в тавичка и се пече на умерена температура до зачервяване на печените агнешки ребърца.

Агнешките ребърца с гъби и сушени кайсии се гарнират по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: