Начин на приготвяне
Изчистваме, измиваме и подсушаваме агнешките ребра и ги запържваме в малко зехтин.
Брашното се запържва в малко гореща мазнина и се излива при ребрата. Залива се с половин чаша вода.
Добавя се нарязаният зелен лук. Поръсва се със сол, черен пипер, дребно нарязан магданоз и соевият сос.
Задушаването продължава до полуомекване на месото.
Гъбите и нарязаните на половинки сушени кайсии се задушават отделно заедно с останалото масло и лимоновият сок и се сипват в ястието.
При необходимост се добавя малко топла вода или бульон.
Всичко заедно се поставя в тавичка и се пече на умерена температура до зачервяване на печените агнешки ребърца.
Агнешките ребърца с гъби и сушени кайсии се гарнират по желание.